x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China se pregătește de război cu Taiwanul. Mesajul lui Xi Jinping către forțele armate

China se pregătește de război cu Taiwanul. Mesajul lui Xi Jinping către forțele armate

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   18:00
China se pregătește de război cu Taiwanul. Mesajul lui Xi Jinping către forțele armate
Sursa foto: Hepta

Liderul de la Beijing, Xi Jinping, a cerut forțelor armate chineze să-și consolideze pregătirea militară pentru lupta reală, transmite AFP.

"Armata trebuie să apere cu fermitate suveranitatea noastră teritorială, drepturile şi interesele maritime ale Chinei şi să menţină stabilitatea generală în vecinătatea noastră", a spus acesta, în timpul unei vizite la o bază navală din sudul țării.

China a făcut exerciții militare cu muniție reală timp de trei zile în Strâmtoarea Taiwan, ca reacție la vizita președintei Tsai Ing-wen în Statele Unite, unde s-a întâlnit cu liderul Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

Tensiunile în regiune se amplifică în urma susținerii militare și diplomatice a Taiwanului de către Statele Unite, insulă care se administrează independent din 1949, dar pe care China o consideră parte a teritoriului său. 

Totodată, Beijingul a transmis, miercuri, un avertisment președintei Taiwanului. 

"Tsai Ing-wen a pus Taiwanul în pericol. Tsai Ing-wen a trecut aproape de tot de partea Statelor Unte, împingând Taiwanul către mări furtunoase. Exerciţiile militare din jurul Taiwanului sunt un avertisment serios împotriva complicităţii şi provocării forţelor separatiste şi externe pentru independenţa Taiwanului", a spus Zhu Fenglian, purtătoarea de cuvânt a Oficiului chinez pentru Problemele Taiwanului.




 

×
Subiecte în articol: China taiwan xi jinping