x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China: Proces împotriva companiei Tesla după moartea unui şofer într-un model Tesla S

China: Proces împotriva companiei Tesla după moartea unui şofer într-un model Tesla S

21 Sep 2016   •   22:50
 China: Proces împotriva companiei Tesla după moartea unui şofer într-un model Tesla S

Tatăl unui şofer chinez care a murit într-un accident rutier la bordul unui autovehicul electric Tesla a înaintat o plângere împotriva constructorului american, evocând erorile sistemului de pilot automat al maşinii, a indicat miercuri pentru AFP avocatul familiei, la o zi după prima audiere în această speţă. 

Gao Yaning, şoferul în vârstă de 23 de ani, a murit în ianuarie, în urma unei coliziuni între autovehiculul său Tesla Model S şi un alt autovehicul pe o autostradă din provincia Hebei (nordul Chinei). Tatăl acestuia, Gao Jubin, a înaintat în luna iunie plângerea împotriva companiei producătoare, potrivit avocatului său, Cui Qiuna. 

Familia a menţionat că tânărul şofer avea activat sistemul de pilot automat al maşinii şi acuză Tesla că a exagerat la achiziţie în faţa cumpărătorilor capacităţile acestui sistem. 

În deschiderea procesului marţi în faţa unui tribunal din Beijing, Gao Jubin a cerut o anchetă pentru a verifica dacă sistemul de pilot automat era pornit în momentul producerii accidentului. El cere companiei Tesla să înceteze să utilizeze termenul de ''conducere automată'' - formulă care în limba mandarină a fost asociată iniţial cu promovarea sistemului Autopilot în China -, să prezinte scuze pentru publicitate falsă şi să plătească 10.000 de yuani (circa 1.341 euro) despăgubiri familiei sale, potrivit avocatului Cui Qiuna. 

Tesla a modificat în luna august descrierea în limba chineză a sistemului său de pilot automat, insistând asupra faptului că nu este vorba despre asistenţă la conducerea autovehiculului. 
Cu toate acestea, ''unii dealeri şi broşurile publicitare continuă să laude (funcţia) +conducere automată+ de care este capabil un autovehicul Tesla, folosind formulări ambigue'', indică avocatul Cui Qiuna 

Tesla nu a răspuns miercuri solicitărilor AFP de a comenta în legătură cu acest caz.

AGERPRES

×