x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China permite agențiilor de turism să organizeze excursii de grup pentru rezidenții din Taiwan

China permite agențiilor de turism să organizeze excursii de grup pentru rezidenții din Taiwan

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2023   •   16:15
China permite agențiilor de turism să organizeze excursii de grup pentru rezidenții din Taiwan
Sursa foto: pixabay.com

Autoritățile de la Beijing anunță că agențiile de turism au voie din nou să organizeze excursii de grup pentru rezidenții din Taiwan care intenționează să viziteze partea continentală a Chinei.

China permite agențiilor de turism să reia organizarea de excursii de grup pentru ca rezidenții din Taiwan să viziteze partea continentală începând de vineri, a declarat Ma Xiaoguang, purtătorul de cuvânt al Biroului chinez pentru afaceri cu Taiwan din cadrul Consiliului de Stat, potrivit Reuters.

Prin intermediul unei declarații, Consiliul pentru afaceri continentale din Taiwan a salutat decizia spunând că „părțile trebuie să comunice și să facă aranjamente pentru a asigura calitatea turismului”.

De asemenea, Consiliul taiwanez a îndemnat Beijingul să ridice interdicția impusă turiștilor chinezi de a vizita insula.

În 2019, Beijingul a interzis permisele de călătorie individuale pentru vizitatorii chinezi în Taiwan. China consideră insula propriul teritoriu în ciuda obiecțiilor puternice ale regimului din Taiwan. În ultima perioadă, China a intensificat presiunea militară și diplomatică în încercarea de a forța insula să accepte suveranitatea chineză.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: China Taiwan turişti