x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chisinau - Cosmarul vizei romanesti

Chisinau - Cosmarul vizei romanesti

de Vitalie Calugareanu    |    04 Ian 2007   •   00:00
Chisinau - Cosmarul vizei romanesti
Vizele pentru Romania, problema majora
Procedura de programare online pentru obtinerea vizelor romanesti de catre basarabeni s-a blocat din cauza numarului mare de solicitari din ultimele zile.

Desi la Chisinau ploua torential de doua zile, mii de basarabeni se imbulzesc la poarta Consulatului roman, in speranta ca vor putea obtine vize de intrare in Romania. Ieri, circulatia pe strazile din apropierea Consulatului a fost blocata, iar oamenii erau revoltati si acuzau autoritatile de pe cele doua maluri ale Prutului de lipsa de respect fata de cetateni.

Autoritatile comuniste de la Chisinau au ignorat demersul Guvernului Romaniei privind deschiderea a inca doua consulate ale Romaniei la Balti si Cahul. Din acest motiv, basarabenii care nu au reusit pana acum sa-si redobandeasca cetatenia romana sunt nevoiti sa stea zi si noapte la poarta Consulatului roman din Chisinau, in speranta ca vor reusi sa-si depuna dosarele pentru viza.

DISPERARE. Chiar daca a suplimentat numarul angajatilor, consulul Romaniei din Chisinau, Ionut Dicu, sustine ca acestia nu pot face fata numarului mare de solicitari de viza, chiar daca se lucreaza si in week-end, si de Sarbatori. Pe de alta parte, oamenii se declara nemultumiti de faptul ca nu li se ofera suficienta informatie si ca de multe ori sunt nevoiti sa stea la coada pentru detalii de procedura. "Suntem foarte disperati si nu stim cum sa procedam... nimeni nu ne da nici un raspuns concret la nimic. Astazi stau de la ora 07:00, dar o saptamana intreaga vin de la ora 05:00 si stam aici si prindem rand ca sa putem sa intram pe lista. Ne primesc pana la poarta si ne spun: «Care vor sa mearga in Italia duceti-va prin Ucraina, Ungaria numai nu prin Romania»", se revolta doua doamne.

Reveniti acasa de Sarbatori, studentii basarabeni care-si fac studiile in Romania nu se mai pot intoarce fara vize, iar sesiunea de iarna va incepe peste cateva zile.

×
Subiecte în articol: externe