x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chişinău: Rezultatele anchetei atentatului din 14 octombrie se vor cunoaşte într-o săptămână

Chişinău: Rezultatele anchetei atentatului din 14 octombrie se vor cunoaşte într-o săptămână

26 Noi 2009   •   00:00

Rezultatele anchetei privind explozia din capitala Republicii Moldova, produsă la 14 octombrie, în timpul festivităţilor de Ziua Chişinăului, vor fi făcute publice săptămâna viitoare, a declarat Procurorul General Valeriu Zubco. Deocamdată, ancheta este în faza cercetărilor, iar detaliile acesteia rămân necunoscute. Iniţial, forţele de ordine au anunţat că este vorba despre un atac terorist. Poliţia a reţinut o persoană, eliberată însă ulterior, din lipsă de probe.



Procuratura Generală a lansat apoi o altă versiune, cea a unei reglări de conturi între anumite persoane sau grupări. Cu toate acestea, forţele de ordine continuă să investigheze şi varianta unui atentat terorist.Explozia din 14 octombrie de la Chişinău ar fi putut fi provocată de o grenadă de tip RGD, declarase atunci comisarul general al poliţiei din capitala R.Moldova.

Explozia a provocat rănirea a zeci de persoane, iar medicii de la Spitalul de Urgenţă informaseră că nici una dintre acestea nu se afla în stare gravă. Explozia a avut loc în timpul unui concert în aer liber, organizat cu ocazia Zilei Oraşului, în apropierea Arcului de Triumf. În momentul producerii exploziei, pe scenă se afla cântăreţul român Ştefan Bănică jr., iar concertul nu a fost întrerupt imediat.

×
Subiecte în articol: externe