Fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, Artur Reşetnicov, candidat comunist la funcţia de deputat, a ajuns la spital, după ce a fost bătut luni seară de persoane necunoscute. Reşetnicov afirmă că a fost răpit şi torturat. “Mi-au pus pistolul la tâmplă şi mi-au cerut informaţii compromiţătoare despre Vladimir Voronin”, a spus Reşetnicov, care a adăugat că cei trei răpitori l-au dus într-o încăpere şi l-au filmat, fără a preciza rolul fiecăruia dintre ei.
Liderul comunist Vladimir Voronin a spus că de Reşetnikov şi-au bătut joc cinci ore, “i-au făcut chestii groaznice, despre care nici nu poţi vorbi. Aşa metode se practică numai în lumea interlopă, de criminali care au trecut prin multe puşcării”. Voronin susţine că lui Reşetnikov i-au fost injectate repetat substanţe psihotrope şi a spus că “membrii Alianţei de guvernare nu sunt străini de ceea ce s-a întâmplat”. “Scopul lor a fost de a-i intimida pe comunişti”, a concluzionat Voronin.
De partea cealaltă, liderii partidelor din Alianţa pentru Integrare Europeană au opinii diferite despre acest presupus atac: de la un posibil scenariu bine pus la punct de comunişti până la un incident fără conotaţii electorale. Există şi ipoteza conform căreia cineva din cei care au fost maltrataţi în timpul protestelor din aprilie 2009 s-a răzbunat.
Ministerul de Interne are mai multe nelămuriri în legătură cu depoziţiile contradictorii ale medicilor şi ale lui Artur Reşetnicov. Potrivit şefului Serviciului de presă al MAI al R. Moldova, Chiril Moţpan, “iniţial, la ora 01:45 dimineaţă, la Unitatea de Gardă a Comisariatului General de Poliţie a parvenit informaţia precum că Artur Reşetnicov a fost atacat în jurul orei 00:20 pe Str. Drumul Viilor. La spital, Reşetnicov a declarat grupului operativ că ar fi fost atacat în jurul orei 16:00, pe data de 22 noiembrie”, a menţionat Moţpan.
Medicul Petru Craveţ, care îl tratează pe comunistul Reşetnicov, a spus că “pacientul se află în afara oricărui pericol, iar starea sănătăţii lui are o dinamică stabilă”.
Uşa salonului în care stă internat fostul securist-şef este păzită de foştii săi subalterni. Ei le-au spus jurnaliştilor că au venit să îl viziteze pe fostul lor şef. Totuşi, aceştia, vreo şapte la număr, filtrează accesul persoanelor în salon.