x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chişinăul cere intervenţia UE

Chişinăul cere intervenţia UE

de Mihaela Matachita    |    20 Mai 2009   •   00:00

Guvernul de la Chişinău critică faptul că Bucureştiul ar refuza semnarea tratatului de frontieră dintre R. Moldova şi România şi cere intervenţia Uniunii Europene, a relatat agenţia Omega, în pagina sa online, citând un comunicat oficial, potrivit Mediafax.



"În întreaga perioadă de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, conducerea României a lansat în repetate rânduri declaraţii fără echivoc privind asimilarea inevitabilă a Moldovei de către România. În ultimii doi ani, relaţiile bilaterale moldo-române s-au degradat până la starea ce reprezintă, indiscutabil, o problemă la scară regională, care nu mai poate fi ignorată nici de ţările-membre ale Uniunii Europene, nici de Ucraina, nici de ceilalţi parteneri politici externi sinceri ai Republicii Moldova", afirmă Guvernul de la Chişinău.

Potrivit comunicatului, Guvernul Republicii Moldova nu poate urmări în continuare cum un stat membru UE "generează cu bună ştiinţă un nou focar de instabilitate regională în Europa". "În situaţia în care s-a ajuns, Guvernul Republicii Moldova îşi exprimă disponibilitatea şi deschiderea pentru rolul intermediar al Uniunii Europene în neutralizarea politicii agresive a României, readucerea ei pe făgaşul politicii externe unice a UE", se mai arată în comunicatul care abundă în acuzaţii grave, nefondate şi neconforme cu realitatea la adresa României.

×
Subiecte în articol: externe