x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Christine Lagarde a obţinut un nou mandat în fruntea FMI

Christine Lagarde a obţinut un nou mandat în fruntea FMI

19 Feb 2016   •   19:18
Christine Lagarde a obţinut un nou mandat în fruntea FMI

Christine Lagarde a obţinut un nou mandat de cinci ani la conducerea Fondului Monetar Internaţional, a anunţat vineri Consiliul de Administraţie al FMI, transmit CNBC şi MarketWatch.

Actualul mandat de cinci ani al lui Christine Lagarde expiră în iulie, iar desemnarea sa pentru un nou mandat era practic asigurată, în condiţiile în care până în 10 februarie, când a expirat termenul limită pentru depunerea candidaturilor, nu a apărut niciun alt contracandidat.

Primul mandat al lui Christine Lagarde a început în 2011, iar următorul va începe în 5 iulie.

Fostul ministru francez Finanţe şi-a anunţat oficial candidatura în data de 22 ianuarie şi a obţinut sprijinul mai multor state din Europa, America de Nord şi America Latină.

"În ciuda perioadelor dificile cu care se confruntă economia mondială, Christine Lagarde a întărit capacitatea FMI de a-şi sprijini membrii săi cu finanţare şi consiliere. Ea a jucat de asemenea un rol crucial în revitalizarea relaţiilor FMI cu statele membre, inclusiv economiile emergente şi statele în curs de dezvoltare", a afirmat Aleksei Mozhin, decanul Consiliului de Administraţie al FMI.

Conform unei tradiţii nescrise, care datează de la înfiinţarea Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional, în fruntea Băncii Mondiale a fost numit un american, iar europenii au desemnat persoana de la şefia Fondului Monetar Internaţional. Cinci dintre directori generali ai FMI au fost francezi, doi au fost din Suedia şi câte unul din Belgia, Olanda, Germania şi Spania. Italia şi Marea Britanie nu au avut încă un reprezentant care să ocupe această funcţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: christine lagarde