x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Christine Lagarde, candidat la şefia FMI, ar putea fi anchetată pentru manipulare.

Christine Lagarde, candidat la şefia FMI, ar putea fi anchetată pentru manipulare.

24 Mai 2011   •   07:42
Christine Lagarde, candidat la şefia FMI, ar putea fi anchetată pentru manipulare.

Fondul Monetar International a deschis lista nominalizarilor pentru postul de director general, iar ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, pare a fi favorita in fata celorlalti aspiranti la acest post. Aceasta candidatura pare a fi umbrita insa de incalcari ale legii.

Un procuror francez a avertizat recent ca Lagarde ar putea fi anchetata pentru manipulare de catre un tribunal in cazul Bernard Tapie legat de banca Credit Lyonnais, informeaza EurActiv, citata de Agerpres. Cunoscutul om de afaceri a primit atunci suma de 420 de milioane de eurode la stat la sugestia lui Lagarde. Concret, a fost vorba de vanzarea litigioasa a firmei Adidas prin banca Credit Lyonnais, in 1993. Se spune ca vanzarea a fost subevaluata, in detrimentul omului de afaceri.

Ministrul Economiei de la acea vreme, nimeni altul decat Dominique Strauss-Kahn, a decis ca statul ii este dator lui Tapie, si nu banca. Aceeasi solutie a dat-o in 2008 si Christine Lagarde. Aceasta din urma se apara si spune intr-un interviu din "Le Figaro" ca este o incercare urata "de a fi murdarita".

Curtea de Justitie a Frantei va decide in urmatoarele saptamani daca sa investigheze rolul sau in acest caz sau nu.

×