x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CIA crede că Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare tactice

CIA crede că Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare tactice

15 Apr 2022   •   10:33
CIA crede că Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare tactice

Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare tactice sau de mică putere din cauza eșecurilor militare din Ucraina, este de părere directorul CIA, William Burns, scrie AFP.

"Având în vedere că preşedintele Putin şi conducătorii ruşi ar putea fi disperați, ţinând cont de eşecurile pe care le-au suferit până în prezent din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate trata cu uşurinţă această ameninţare reprezentată de potenţiala folosire a armelor nucleare tactice sau armelor nucleare de mică putere", spune acesta. 

El a precizat că deși liderul de la Kremlin a anunțat punerea în alertă a capabilităților militare, la începutul războiului din Ucraina "nu am văzut cu adevărat niciun semn concret, cum ar fi desfăşurări sau măsuri militare care ar putea agrava îngrijorările noastre".

"Evident că suntem foarte îngrijoraţi. Ştiu că preşedintele Biden este profund îngrijorat de riscul unui al Treilea Război Mondial şi face totul pentru a evita să ajungă la punctul în care un conflict nuclear devine posibil", a explicat șeful CIA.

Rusia deține arme nucleare tactice potrivit doctrinei sale "escaladare-dezescaladare" care înseamnă că vor folosi primii o armă nucleară de mai mică putere.

William Burns a explicat că NATO nu are în plan să se amestece în conflictul din Ucraina. 

Totodată, el a fost ambasador SUA la Moscova.

×