x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CIA iar se teme ca rusii ii vor incurca procesul electoral!

CIA iar se teme ca rusii ii vor incurca procesul electoral!

30 Ian 2018   •   09:25
CIA iar se teme ca rusii ii vor incurca procesul electoral!

Amestecul Rusiei nu a încetat şi Moscova va încerca, probabil, să influenţeze alegerile legislative din noiembrie 2018 din SUA, crededirectorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), Mike Pompeo.

 

'Nu am sesizat o scadere semnificativa a activităţilor lor', a spus Pompeo, referindu-se la ingerinţa rusă în prezidenţiale din 2016. 'Mă aştept sa continue să încerce din nou, dar sunt convins că America va fi capabilă să organizezealegeri libere şi echitabile, că vom înfrunta (interferenţele) destul de eficient pentru ca impactul lor asupra votului să nu fie important', a spus oficialul intr-un interviu pentru BBC.

CIA a concluzionat că Rusia a intervenit în campania prezidenţială din 2016 prin reţelele de socializare şi scurgeri de informaţii provenind din tabăra democrată în scopul favorizării candidaturii miliardarului republican Donald Trump în detrimentul democratei Hillary Clinton.

Preşedintele american Donald Trump a respins aceste concluzii pe care le-a calificat drept 'fake news'. La rândul său, Moscova neagă categoric şi în mod regulat aceste acuzaţii americane de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din 2016. În alegerile din noiembrie, democraţii vor încerca să recâştige majoritatea în Camera Reprezentanţilor, care numără 435 de locuri, şi în Senat, care va fi reînnoit cu o treime (33 de locuri).

Interviul directorului CIA a aparut în contextul in care administraţia Donald Trump a refuzat să impună noi sancţiuni împotriva Rusiei, în care nr.2 al FBI a demisionat după ce a fost implicat în ancheta asupra presupusei complicităţi între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia, iar o comisie parlamentară dominată de republicani a votat în favoarea publicării unui raport ce afirmă că FBI a comis nereguli în cadrul acestei anchete. Trump îl acuzase de mult timp pe Andrew McCabe, care a demisionat din funcţia de director adjunct al FBI, că ar fi părtinitor şi favorabil democraţilor. AGERPRES

×