x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci miniştri din UE, printre care şi din România, în inspecţie în Georgia

Cinci miniştri din UE, printre care şi din România, în inspecţie în Georgia

de Marina Constantinoiu    |    14 Sep 2012   •   13:42

Cinci ministri din state relativ recent intrate in Uniunea Europeana, inclusiv Romania, vor merge luni in Georgia pentru a inspecta stadiul pregatirilor alegerilor legislative care vor avea loc la 1 octombrie, a anuntat Ministerul bulgar al Afacerilor Externe, citat de AFP.

"Sefii diplomatiilor din Bulgaria, Letonia, Lituania, Republica Ceha si Romania vor participa la aceasta vizita al carei obiectiv este de a exprima sustinerea lor fata de desfasurarea democratica a acestor alegeri', precum si fata de procesul de reforme in vederea integrarii euro-atlantice a Georgiei', se arata intr-un comunicat al ministerului.

Georgia, republica independenta din 1991, doreste sa adere la NATO, iar aceste alegeri sunt considerate ca un "test decisiv' pentru democratie, a declarat secretarul general al Aliantei, Anders Fogh Rasmussen.

Partidul la putere al presedintelui Mihail Saakasvili este confruntat cu o campanie dificila si cu o opozitie puternica, aflata sub conducerea miliardarului Bidzina Ivanisvili.

×
Subiecte în articol: romania alegeri ue georgia