x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine câștigă de pe urma pandemiei de coronavirus. Companii de miliarde, profituri uriașe

Cine câștigă de pe urma pandemiei de coronavirus. Companii de miliarde, profituri uriașe

07 Aug 2020   •   17:02
Cine câștigă de pe urma pandemiei de coronavirus. Companii de miliarde, profituri uriașe
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Acţiunile celor mai mari companii de tehnologia informației din SUA au înregistrat creşteri uriașe la Bursa din New York în 2020, favorizate de pandemia de coronavirus. Cele mai mari cinci companii din SUA - Apple, Amazon, Alphabet, Facebook şi Microsoft - au valori de piaţă echivalente cu aproximativ 30% din PIB-ul SUA, aproape dublu faţă de 2018.

Proprietarul Facebook a ajuns, joi, la o avere netă de peste 100 de miliarde de dolari, după ce acțiunile platformei de socializare au crescut semnificativ datorită lansării secțiunii video Reels. Aceasta concurează cu aplicația chineză TikTok, a companiei Byte Dance, transmite Bloomberg.

Mark Zuckerberg are 36 de ani și deţine 13% din Facebook şi se alătură altor miliardari din domeniul tehnologiei informației, precum Bill Gates și Jeff Bezos. 

Acțiunile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au înregistrat un avans de 73%. Jeff Bezos este, în prezent, cel mai bogat om din lume. Averea sa a crescut cu peste 75 de miliarde de dolari în acest an, depăşind 190 de miliarde de dolari.

Averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu circa 22 de miliarde de dolari, după ce titlurile Facebook au urcat cu 65% din 23 martie, ajungând  la 245 de dolari/acțiune.

Facebook a anunţat că în primele şase luni din acest an a câştigat 10,081 miliarde de dolari, dublu faţă de perioada similară din 2019.

În primul semestru din 2020, Facebook a facturat 36,423 miliarde de dolari, faţă de 31,963 miliarde în primele şase luni din 2019.

În trimestrul al doilea, încasările Facebook au crescut cu 11% în acest an, până la 18,687 miliarde de dolari, profitul net situându-se la 5,178 miliarde de dolari, cu un avans inter-anual de 98%.

Măsurile de izolare a dus la creșterea numărului de utilizatori zilnici activi cu 12%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În luna iunie, reţeaua de socializare avea 2,7 miliarde de utilizatori lunari activi.

Circa 3,14 miliarde de persoane utilizează lunar cel puţin unul dintre principalele produse ale companiei, care includ Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger. 

×
Subiecte în articol: mark zuckerbereg facebook reels tiktok amazon