x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine este Nikolas Cruz, autorul masacrului din Florida. Semnele îngrijorătoare dar care au fost ignorate de toată lumea, inclusiv FBI

Cine este Nikolas Cruz, autorul masacrului din Florida. Semnele îngrijorătoare dar care au fost ignorate de toată lumea, inclusiv FBI

19 Feb 2018   •   15:22
Cine este Nikolas Cruz, autorul masacrului din Florida. Semnele îngrijorătoare dar care au fost ignorate de toată lumea, inclusiv FBI

Nikolas Cruz, autorul măcelului de săptămâna trecută de la o școală din Florida, a fost preluat de o familie după ce mama tânărului a murit.

Cei doi au povestit jurnaliștilor AFP că adolescentul avea o fire plăcută și nu avea manifestări nelalocul lor.

Cruz s-a mutat cu familia respectivă în noiembrie 2017 după decesul mamei adoptive, deces care survenise la începutul lunii și care fusese cauzată de agravarea unei pneumonii.

Adolescentul avea obiceiuri bizare de alimentație și somn și nu era deloc obișnuit să îndeplinească vreo însărcinare în casă.  Cei doi spun însă că acesta ar fi făcut eforturi să depășească moartea mamei adoptive, urma cursurile unei școli pentru adulți și lucra la un magazin.

James Snead și Kimberly Senad spun că habar nu aveau că sub acoperișul lor se ascunde de fapt un adevărat monstru.

Cruz a ucis 17 oameni la fostul său liceu săptămâna trecută, cu ajutorul unei arme semiautomate AR 15, pe care o cumpărase legal. Atacul este cel mai sângeros masacru de după cel de la școala Sandy Hook, unde au murit 26 de oameni, în urmă cu 6 ani.

Cruz mai avea și alte arme inclusiv două de asalt, lucru care nu i s-a părut bizar lui Snead, el însuși fiind posesorul a două arme de foc.

Printre ultimele sale dorințe a fost aceea de a se înrola în armată, lucru de care era foarte entuziasmat, mai ales după ce discutase și un militar care făcea recrutări.

FBI a admis că a primit luna trecută o informare detaliată despre comportamentul haotic al lui Cruz și despre faptul că are în posesie un mic arsenal, cu atât mai mult cu cât adolescentul posta mesaje bizare pe rețelele de socializare cât și o declarație a sa în care spunea că ar avea de gând să atace fosta sa școală. Cu toate că avea la îndemână aceste informații, FBI nu a luat nicio măsură.

Cruz era cunoscut polițiștilor după ce fusese reclamat de mai multe ori chiar de mama sa pentru ieșiri violente. 

În 2016 într-o criza de nervi, Cruz și-a făcut mai multe tăieturi pe mâini după care și-a făcut poze pe care le-a publicat pe Snapchat și a amenințat că își va cumpăra o armă.

În cele din urma FBI a stabilit că adolescentul nu prezintă vreun risc astfel că acesta a putut că își cumpere în februarie 2017 arma cu care a ucis cei 17 oameni.

Familia Snead spune despre Cruz că habar nu avea să facă nimic, nici să-și spele hainele, să facă ceva de mâncare, sau să utilizeze cuptorul cu microunde. Se vedea că nu a fost pus niciodată să facă nimic în casă, că nu i s-au dat niciodată nici cele mai mici însărcinări.

Tânărul părea foarte singuratic, își dorea cu ardoare să aibă o prietenă și era foarte deprimat din cauza morții mamei sale adoptive.
Kimberly Senad îl dusese pe Cruz cu numai 5 zile înainte de masacru. la un psihiatru, tânărul fiind de acord să facă tratament în cazul în care asigurarea sa medicală ar fi acoperit cheltuielile.

Cruz le-a spus celor doi care aveau grijă de el că urmează să moștenească în jur de 800.000 de dolari atunci când ar fi împlinit 22 de ani, lucru dovedit ulterior real.
 

×