x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine ia recompensa de 25 de milioane de dolari pentru Bin Laden

Cine ia recompensa de 25 de milioane de dolari pentru Bin Laden

de Sînziana Stancu    |    11 Aug 2011   •   07:30
Cine ia recompensa de 25 de milioane de dolari pentru Bin Laden

Ce 25 de milioane de dolari puse pe capul liderului Al Qaida, Osama bin Laden, lichidat de un comando secret al trupelor americane Navy SEAL - Team Six, ar fi putut intra in buzunarele unui ofiter pakistanez care le-a dezvaluit americanilor unde se ascunde cel mai cautat terorist de pe planeta. O fosta traficanta de rom si bijuterii, din anii razboiului rece, RJ Hillhouse, care detine blogul TheSpyWhoBilledMe.com, arunca acum manusa in ringul speculatiilor privind destinatia celor 25 de milioande de dolari puse pe capul lui Bin Laden dupa atentatele din 11 septembrie 2001, din America.

Si asta, dupa ce americanii au spus, la trei saptamani dupa uciderea temutului terorist, ca nu vor oferi nimanui recompensa promisa. La un moment dat, Gary Faulkner, un american care s-a autonumit "Rambo din Muntii Stancosi', a plecat singur in Pakistan, in cautarea Bin Laden. Dupa lichidarea teroristului de catre comandoul american, el a pretins ca a avut un rol important in descoperirea lui si ca i s-ar cuveni, in consecinta, recompensa. Dar a ramas cu buza umflata.

Washingtonul a precizat, in mod public, ca operatiunea de identificare a locului unde se ascundea teroristul fusese posibila datorita persevenrentei serviciilor secrete americane in urmarirea lui Bin Laden. Acestea afirma ca i-au descoperit ascunzatoarea luand urma curierul care se ocupa de corespondenta lui. Asa spun americanii ca ar fi ajuns la resedinta secreta din Pakistan, Abottabad, unde se ascundea Bin Laden cu o parte din familia sa care il urmase in "exil', intre care doua sotii si doi fii, acestia din urma fiind ucisi de comandoul secret care l-a lichidat in cateva secunde dupa aceea, in cursul misiunii, si pe tatal lor.

Hillhouse, care a devenit intre timp expert in securitatea nationala a SUA si pretinde ca detine informatiile despre adevaratul "traseu' al prinderii lui Bin Laden direct din surse (de incredere, n.r.) ale serviciilor secrete americane, dezvaluie pe blog ca la mijloc s-a aflat un ofiter din cadrul serviciilor secrete pakistaneze. Acesta ar fi fost cel care a descoperit ascunzatoarea teroristului si el le-ar fi dat fantastica informatie pe care americanii au asteptat-o un deceniu. Iata ce scrie ea, in limbaj "lejer', pe blog :

"Incepusera sa-mi placa dezmintirile de "c***ri vopsite" pe care le practicau sovieticii, o parte din mine era inca ancorata de batranele vremuri bune din timpul razboilui rece, dar acum, in sfarsit, sunt incantata de secolul XXI datorita pakistanezilor. "The Telegraph scria astazi ca pakistanezii neaga raportul meu privind cooperarea in raidul pentru prinderea lui Bin Laden. Potrivit The Telegraph :

Cu toate acestea, o inalta oficialitate pakistaneza a negat ca serviciile secrete pakistaneze, ISI, l-au ascuns pe Bin Laden.

"Noi nu folosim hartie igienica, noi ne spalam" a spus el. "Dar hartia igienica este tot ce poate fi mai bun pentru aceasta teorie".

Hartie igienica ???!!!

Buuun! ...

Acum, poate ca va ganditi ca ca ei si-ar fi pregatit gloantele de cand s-ar fi "parafat' intelegerea cu Statele Unite. Va asigur ca ei au plasmuit orice scenariu si s-au pregatit sa arunce lumii o mare campanie de dezinformare, indata ce s-ar fi scurs vreo informatie despre aranjamentele lor secrete.

Dar hartia igienica? Aproape ca te-ndragostesti de tipii astia!...

Personal, sunt o mare admiratoare a HI (hartiei igienice, n.r.), mai ales cand e vorba despre un rahat de felul asta.'

In data de 7 august, dr. Hillhouse dezvaluie pe blog secretele raidului american de la Abottabad, intr-un raport exploziv, afimand ca un ofiter pakistanez al ISI stia de ascunzatoarea lui Bin Laden si era interesat sa puna mana pe recompensa. "Uitati povestile sub acoperire cu"simularea inecului (tehnicile de interogare ale detinutilor de la Guantanamo, suspectati de terorism, n.r.) – care au dus la curier – care au dus la Bin Laden', scrie Hillhouse, referindu-se la ceea ce scrisese publicatia New York Times, cans a descris raidul.

Intelegerea includea recompensa de 25 de milioane de dolari oferita de Departamentul de Stat al SUA pentru informatia care va duce la capturarea liderului Al Qaida. Necunoscutul spion ceruse sa i se asigure si cetatenia americana pentru toata familia lui, mai dezvaluie Hillhouse. In plus, ofiterul le-a dezvaluit oficialitatilor americane ca guvernul saudit il platise pe cel pakistanez, precum si serviciile ISI pentru a-l tine pe Bin Laden ascuns in complexul de la Abottabad.

Hillhouse a dezvaluit si ca presedintele Barack Obama se agita sa faca rost de patru elicoptere care sa acopere misiunea comandoului SEAL care se indrepta catre Pakistan, insa nu a mai fost nevoie, deoarece pakistanezii nici macar nu si-au dat seama cand intrasera americanii in spatiul lor aerian. Ba mai mult, atat Armata pakistaneza, cat si ISI, nu numai ca nu aveau habar de raidul american, dar au fost si cooperante (fara sa stie despre ce e vorba, n.r.) cu cei care venisera sa il lichideze pe Bin Laden.

CV-ul traficantei devenita doctor in stiinte politice

Hillhouse are o poveste foarte interesanta, care trece si prin Romania.

Potrivit prezentarii sale pe blogul pe care il patroneaza, dr. Hillhouse a facut trafic cu rom cubanez tntre Berlinul de Est si Berlinul de Vest, trafic cu bijuterii din fosta URSS si a reusit sa treaca clandestin peste cele mai bine pazite frontiere ale lumii. Din Uzbekistan si pana-n Romania, ea a fost urmarita si retinuta la un punct de frontiera si interogata dur. A scapat. Mai multe guverne straine si alte servicii au incercat sa o coopteze pentru spionaj. (Au esuat.)

Fosta profesoara si membru Fulbright, Hillhouse si-a obtinut doctoratul in Stiinte Politice, la Universitatea Michigan. Cea mai recenta carte a ei, OUTSOURCES (editura Forge Books) descrie razboiul dintre CIA si Pentagon si privatizarea securitatii nationale a SUA.

Dr. Hillhouse este expert in securitatea nationala. Activitatea sa controversata si indrazneata a determinat in doua randuri un raspuns oficial din partea Biroului oficial al Directorului Serviciilor de Informatii Nationale, singurele ocazii in care acest birou a dat un raspuns public la cerea unei persoane private.

×