x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine va beneficia de miliardele de euro ale fondatorului Ikea

Cine va beneficia de miliardele de euro ale fondatorului Ikea

02 Feb 2018   •   17:15
Cine va beneficia de miliardele de euro ale fondatorului Ikea

Mare parte a moştenirii de 54 miliarde de euro, a lui Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea si unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei, va ajunge la o fundaţie germană, afirma ziarul spaniol ABC.

 

Omul de afaceri suedez, care a decedat in urma cu cateva saptamani, a avu patru copii din cele două căsătorii ale sale: o fiică, Annika, adoptată împreună cu prima soţie; şi trei fii, Peter, Jonas şi Mathias, din cea de-a doua căsnicie.

Totusi, niciunul dintre cei patru nu va primi o sumă cu multe zerouri. Marea parte a averii lui Kamprad va merge la Stichting Ingka Foundation, o organizaţie germană care susţine inovaţia şi design-ul.

Înfiinţată de însuşi Kamprad în anii '80, fundaţia nu s-a aflat niciodată sub controlul familiei sale. De fapt, membrilor familiei le este strict interzis să facă parte din consiliul administrativ.

Ingvar Kamprad a creat Ikea în 1943, când la doar 17 ani vindea replici de masă de bucătărie ale unchiului său. Încercând să introducă o masă în portbagajul maşinii, el a fost nevoit să-i demonteze picioarele. O idee revoluţionară care a stat la baza unui imperiu de peste 300 de magazine, repartizate în 28 de ţări. AGERPRES

×