x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciocniri violente între militanți de extremă dreapta și polițiști, în fața unui centru pentru refugiați din Germania

Ciocniri violente între militanți de extremă dreapta și polițiști, în fața unui centru pentru refugiați din Germania

22 Aug 2015   •   20:35
Ciocniri violente între militanți de extremă dreapta și polițiști, în fața unui centru pentru refugiați din Germania

Confruntări au avut loc vineri seara între poliţişti şi militanţi de extremă dreapta care protestau împotriva deschiderii unui centru pentru refugiaţi la Heidenau, în estul Germaniei, transmite AFP.

La apelul formaţiunii de extremă dreaptă NPD, mai multe sute de persoane au manifestat împotriva sosirii în această localitate, nu departe de Dresda, a sute de refugiaţi.

La sfârşitul manifestaţiei, unii dintre protestatari au blocat drumul, ceea ce a determinat o intervenţie a poliţiei care a făcut uz de gaze lacrimogene, în timp ce militanţii au aruncat cu pietre şi petarde. Mai multe persoane, atât din rândul militanţilor cât şi al poliţiştilor, au fost rănite.

Sâmbătă dimineaţa situaţia era calmă la Heidenau, ceea ce a permis instalarea în centrul de refugiaţi a 250 de persoane.

Autorităţile germane s-au confruntat în ultimele săptămâni cu o creştere a violenţelor împotriva centrelor pentru imigranţi, în contextul în care Germania se aşteaptă să primească anul acesta un număr record de cereri de azil, care ar urma să atingă cifra de de 800.000. agerpers.ro

×