x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciocniri violente la Kiev: "Vom merge înainte, chiar dacă rezultatul va fi un glonţ în cap" (VIDEO)

Ciocniri violente la Kiev: "Vom merge înainte, chiar dacă rezultatul va fi un glonţ în cap" (VIDEO)

23 Ian 2014   •   08:12
Ciocniri violente la Kiev: "Vom merge înainte, chiar dacă rezultatul va fi un glonţ în cap" (VIDEO)

Manifestanţii din Ucraina vor "trece la ofensivă" joi, dacă preşedintele Viktor Ianukovici nu va face concesii, a anunţat, miercuri seară, unul dintre liderii opoziţiei, fostul boxer Vitali Klitschko, la finalul unei zile marcate de ciocniri sângeroase.

"Dacă Ianukovici nu va face concesii, mâine trecem la ofensivă", a declarat Klitschko în faţa zecilor de mii de manifestanţi ai opoziţiei strânşi în Piaţa Independenţei din Kiev, adăugând că Ianukovici ar putea pune capăt crizei fără violenţă prin convocarea alegerilor anticipate.

La rândul său, Arseni Iaţeniuk, un apropiat la fostului premier aflat în închisoare Iulia Timoşenko, a dat "24 de ore" puterii pentru a evita o "baie de sânge".

"Sunt două soluţii: să înceteze baia de sânge şi să-i menţină în viaţă pe toţi cei care se află pe Maidan (n.n. - Piaţa Independenţei), a clamat el. "Rămân 24 de ore pentru această cale", a avertizat Iaţeniuk.

"Dacă nu va fi aleasă această cale, mi-am zis singur: nu voi trăi în ruşine. Vom merge cu toţi înainte, chiar dacă rezultatul va fi un glonţ în cap", a continuat el.

Parlamentara Inna Bogloslovska a lansat un apel membrilor partidului aflat la putere, pe care l-a părăsit recent, să se alăture opoziţiei.

"Viktor Fidorovici, este sfârşitul!", a strigat ea în faţa mulţimii, adresându-se preşedintelui Viktor Ianukovici.

Pe o temperatură de minus 10 grade Celsius şi o ninsoare abundentă, zeci de mii de manifestanţi s-au adunat miercuri seară pe Maidan, ocupat de două luni, la câteva sute de metri de locurile unde în ultimele trei zile s-au înregistrat violenţe sângeroase, soldate cu moartea a cel puţin cinci persoane.

Pe toată durata nopţii, manifestanţii au întărit baricadele, apărând piaţa cu ajutorul pneurilor cărora le-au dat foc şi al sacilor umpluţi cu zăpadă.

×