x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciudad Juarez, cel mai periculos oras din lume!

Ciudad Juarez, cel mai periculos oras din lume!

27 Aug 2009   •   00:00

Oraşul mexican Ciudad Juarez, situat la frontiera cu SUA, este cel mai periculos din lume. Ciudad Juarez devansează într-un top realizat de o agenţie neguvernamentală mexicană, oraşe precum Caracasul - capitala Venezuelei, şi New Orleans.



Metropola de 1,4 milioane de locuitori, vecină cu El Paso (Texas), a înregistrat "130 de omoruri la 100.000 de locuitori în 2008, fiind urmată de Caracas, 96, şi New Orleans cu 95", potrivit unui raport al Consiliului cetăţenesc pentru securitatea publică  din Mexic, ce reuneşte reprezentanţi ai diferitelor asociaţii, în special de apărare a victimelor de agresiuni. Bagdadul, capitala irakiană care trăieşte scene de război, nu se află decât pe cea de-a zecea poziţie, cu 40 de omucideri la 100.000 de locuitori, potrivit CCSP.

Un alt oraş mexican se află pe poziţia a patra: Tijuana, la rândul său aflat la frontiera americană în apropiere de oraşul San Diego din California, cu "73 de omucideri la 100.000 de locuitori". Tijuana este urmată de Cape Town, din Africa de Sud (62/1.000).

×
Subiecte în articol: externe