x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Civilii israelieni au suferit "agresiuni sexuale brutale" comise "sistematic și deliberat" de Hamas, în atacul din 7 octombrie

Civilii israelieni au suferit "agresiuni sexuale brutale" comise "sistematic și deliberat" de Hamas, în atacul din 7 octombrie

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2024   •   10:15
Civilii israelieni au suferit "agresiuni sexuale brutale" comise "sistematic și deliberat" de Hamas, în atacul din 7 octombrie
Sursa foto: Hepta

Civilii israelieni au suferit "agresiuni sexuale brutale" care au fost comise "în mod sistematic și deliberat" în timpul atacurilor din 7 octombrie ale Hamas, potrivit unui raport publicat de Asociația Centrelor de criză pentru violuri din Israel (ARCCI).

Raportul, care include mărturii de la martori, experți criminaliști și articole de presă, afirmă că militanții Hamas care au intrat în Israel au folosit acte extreme de violență sexuală împotriva victimelor lor și, în majoritatea cazurilor, le-au ucis "după sau chiar în timpul violului".

Raportul nu detaliază câte cazuri de agresiune sexuală a documentat și nici nu este clar dacă a vorbit cu victimele, deși notează că, în majoritatea cazurilor, "victimele au fost ucise după sau chiar în timpul violului", relatează CNN.

"Mulți dintre cei care au fost violați și torturați au fost uciși, fără a putea vreodată să-și exprime experiențele. Atunci când majoritatea victimelor agresiunilor sexuale sunt ucise, avem obligația morală și umanitară de a amplifica strigătul lor tăcut", se arată în raport.

Potrivit dovezilor colectate de ARCCI, bărbați, femei și copii au fost cu toții victimele unor abuzuri sexuale îngrozitoare pe 7 octombrie. Raportul prezintă mărturiile martorilor cu privire la brutalitatea crimelor sexuale, inclusiv cea a violurilor în grup la festivalul de muzică Nova, în deșertul din sudul Israelului.

În raport se arată că "mai mulți supraviețuitori ai masacrului (Nova) au oferit mărturii, unde femeile au fost abuzate și folosite între mai mulți teroriști care le-au bătut, rănit și, în cele din urmă, le-au ucis". Mai mult, unele violuri au avut loc în fața unei "audiențe" formate din partenerii, familia sau prietenii victimelor, cu scopul de a "spori durerea și umilirea tuturor celor prezenți", se arată în raport.

Mărturiile au dezvăluit că organele genitale ale mai multor cadavre au fost mutilate. Potrivit raportului, unele victime din comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza au fost femei sau fete tinere "care au fost violate, de cele mai multe ori în dormitoarele lor, în timp ce erau parțial îmbrăcate în pijamale".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: violuri hamas Israel