x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clarificări italiene

Clarificări italiene

de Jurnalul National    |    22 Noi 2007   •   00:00

Ministrul italian de Interne Giuliano Amato nu doreşte modificarea legislaţiei europene privind libera circulaţie a persoanelor şi nici expulzări in masă ale unor cetăţeni comunitari, se arată intr-un comunicat remis de către Ambasada Republicii Italiene la Bucureşti

Ministrul italian de Interne Giuliano Amato nu doreşte modificarea legislaţiei europene privind libera circulaţie a persoanelor şi nici expulzări in masă ale unor cetăţeni comunitari, se arată intr-un comunicat remis de către Ambasada Republicii Italiene la Bucureşti.

In document se precizează că interviurile lui Amato au dat naştere unor neinţelegeri pe care ministrul doreşte să le clarifice. Acesta a clarificat faptul că "in situaţia deplasării nu numai a cătorva cetăţeni, ci a zeci de mii de persoane, este necesară o administrare cooperatoare a acestui flux pentru care in prezent Uniunea nu are uneltele potrivite".

Giuliano Amato a declarat că această administrare comună a fluxului migrator intern "nu are legatură" cu tratatul Schengen.

"Ministrul Amato a dezminţit hotărăt ipoteza conform căreia Italia doreşte să aibă loc expulzări in masă a cetăţenilor comunitari, subliniind că «Italia este profund inrădăcinată in principiile Statului de drept iar decretul nostru prevede ca expulzarea cetăţenilor comunitari să se desfăşoare in limitele Constituţiei noastre şi ale directivei UE»", se mai arată in comunicat.

Ambasada Italiei aminteşte şi "angajamentul extraordinar făcut de ministrul Amato in vederea favorizării intrării Romăniei in Uniunea Europeană" şi relaţiile de colaborare intre autorităţile romăne şi cele peninsulare.

Â

Â

×
Subiecte în articol: externe