x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două clarvăzătoare, supuse unui experiment ştiinţific. Ce au aflat cercetătorii

Două clarvăzătoare, supuse unui experiment ştiinţific. Ce au aflat cercetătorii

31 Oct 2012   •   15:22
Două clarvăzătoare, supuse unui experiment ştiinţific. Ce au aflat cercetătorii
Sursa foto: ROMEO GACAD/AFP

Un experiment ştiinţific, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Goldsmiths, din Londra, a vrut să demonstreze dacă două clarvăzătoare care susţin că au puteri paranormale îşi pot folosi aceste abilităţi pentru a afla diferite lucruri despre cinci voluntari pe care nu îi cunoşteau şi cu care nu puteau intra în contact, deoarece se aflau în spatele unui paravan.

Rezultatele cercetării nu au prezentat dovezi care să ateste existenţa unor puteri inexplicabile, scrie BBC News.

Una dintre cele două clarvăzătoare, Patricia Putt, a respins rezultatele testului, declarând că, pentru a putea afla date despre un individ, ea trebuie să stabilească o legătură cu acesta, fiind nevoie să îl vadă sau să îi vorbească.

Ea spune că "energia psihică" nu poate funcţiona într-un decor precum cel creat special pentru experiment, iar acest lucru o dovedeşte rata foarte mare de succes pe care a avut-o ea în trecut.
 
Patricia Putt este de părere că experimentul a fost conceput astfel încât să confirme ideile preconcepute ale oamenilor de ştiinţă şi nu să demonstreze natura capacităţilor ei supranaturale.

"Oamenii de ştiinţă sunt foarte înguşti la minte", a declarat Putt.
 
Clarvăzătoarea a admis, însă, faptul că există persoane care mint în legătură cu faptul că deţin puteri paranormale, dar susţine că oamenii de ştiinţă nu ar trebui să creadă că toţi clarvăzătorii sunt la fel.

×
Subiecte în articol: clarvazatoare experiment stiintific