x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cocktailuri Molotov, în Brazilia, în semn de protest faţă de un program umoristic în care Iisus este înfăţişat ca homosexual

Cocktailuri Molotov, în Brazilia, în semn de protest faţă de un program umoristic în care Iisus este înfăţişat ca homosexual

25 Dec 2019   •   09:30
Cocktailuri Molotov, în Brazilia, în semn de protest faţă de un program umoristic în care Iisus este înfăţişat ca homosexual

Mai multe cocktail-uri Molotov au fost lansate marţi asupra sediului unei trupe de umorişti brazilieni din Rio de Janeiro, după ce Netflix a difuzat un program controversat de umor în care Iisus este înfăţişat ca homosexual, informează miercuri AFP.
                
"În dimineaţa zilei de 24 decembrie, în ajunul Crăciunului, sediul Porta dos Fundos a fost ţinta unui atac" care nu s-a soldat cu răniţi, a anunţat colectivul de umorişti.
                
Porta dos Fundos a condamnat "orice act de violenţă" şi a declarat că speră că "cei responsabili pentru aceste atacuri vor fi găsiţi şi pedepsiţi". Atacul a fost filmat de camere de supraveghere.
                
"Prima ispită a lui Hristos", un videoclip de 46 de minute, a fost difuzat pe Netflix pe 3 decembrie. Programul a stârnit un val de proteste, în special printre evanghelici şi o parte din catolici, iar sute de mii de oameni au semnat o petiţie prin care au cerut retragerea clipului de pe Netflix.
                
Episcopul de Pernambuco, Henrique Soares da Costa, a susţinut că şi-a anulat abonamentul la Netflix şi a asigurat că platforma este "posedată de o forţă demonică", descriind videoclipul drept o "blasfemie vulgară şi lipsită de respect".
               
Canalul YouTube al umoriştilor Porta dos Fundos are 16.2 milioane de abonaţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brazilia