x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cod roşu de incendiu în portul Valparaiso din Chile

Cod roşu de incendiu în portul Valparaiso din Chile

09 Oct 2015   •   12:28
Cod roşu de incendiu în portul Valparaiso din Chile

Biroul naţional pentru situaţii de urgenţă (Onemi) din Chile a decretat joi seară cod roşu de incendiu în portul Valparaiso, afectat de mai multe incendii în cursul ultimilor ani, relatează AFP.

"Zece case au suferit pagube din cauza incendiului", a indicat Onemi care a decretat alerta la ora locală 22.00 (01.00 GMT). Poliţia efectuează o evacuare preventivă a circa 15 case", iar pompierii "sunt pe cale să controleze flăcările, a adăugat Onemi.

Comandantul pompierilor din Valparaiso, Enzo Gallardo, a declarat pentru radio Cooperativa că pompierii "sunt pe cale să controleze complet focul". Doi pompieri voluntari au suferit contuzii uşoare şi trei persane au suferit tăieturi minore din cauza spargerii geamurilor.

Onemi a justificat codul ruşu de incendiu reamintind "condiţiile topografice" extreme din portul Valparaiso, vizitat anual de mii de turişti care vin să admire casele colorate construite pe dealuri.

În martie, un incendiu de pădure în acest sector a ucis o persoană şi a distrus 600 de hectare de vegetaţie. Iar la începutul anului 2014, un incendiu violent a ucis 15 persoane şi a distrus circa 3.000 de case, provocând peste 12.000 de sinistraţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu in valparaiso