x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COD ROSU de vreme severă în Norvegia. Furtuna Tor se apropie ameninţător de peninsula scandinavă

COD ROSU de vreme severă în Norvegia. Furtuna Tor se apropie ameninţător de peninsula scandinavă

29 Ian 2016   •   17:16
COD ROSU de vreme severă în Norvegia. Furtuna Tor se apropie ameninţător de peninsula scandinavă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească pe teritoriul Norvegiei că a fost emisă o alertă meteo de vreme severă, cod roşu, valabilă până duminică în şapte regiuni din această ţară, ca urmare a manifestărilor meteorologice extreme provocate de furtuna Tor.

Potrivit unui comunicat al MAE, Institutul norvegian de meteorologie a emis avertizarea meteo pentru regiunile Hedmark, Oppland, Buskerud, Hordaland, Sogn og Fjordane, More og Romsdal şi Trondelag.

MAE subliniază că în după-amiaza zilei de vineri este posibil ca furtuna să se dezvolte mai intens pe direcţia Oslo-Trondelag şi să se transforme în uragan pe arii extinse, cu vânt puternic de 35 - 50 m/s.

În zonele de coastă din Hordaland şi Sogn og Fjordane înălţimea valurilor ar putea ajunge până la 13 metri.

Informaţii actualizate privind avertizările meteorologice locale se găsesc pe website-ul Institutului norvegian de Meteorologie la adresa http://www.yr.no/spesialvarsel/ekstrem.html.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet www.mae.ro şi www.meteoalarm.eu şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

×