x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Columbia: Dizidenţii din FARC au răpit un reprezentant al ONU

Columbia: Dizidenţii din FARC au răpit un reprezentant al ONU

04 Mai 2017   •   22:35
Columbia: Dizidenţii din FARC au răpit un reprezentant al ONU

O grupare dizidentă din FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia) a răpit miercuri un reprezentant al ONU în Columbia, au anunţat joi Organizaţia Naţiunilor Unite şi guvernul columbian. 
Columbianul Arley Lopez, oficial al ONU, a fost răpit de persoane înarmate în apropiere de Miraflores, în provincia Guaviare din sudul ţării, unde culturile de coca au fost multă vreme vitale pentru producţia de cocaină din Columbia, precizează Reuters. Autorităţile columbiene încearcă să înlocuiască aceste culturi cu plante legale, cum ar fi arborii de cafea, cacao şi pomii fructiferi. 
Potrivit unui oficial guvernamental, grupul care l-a răpit pe Lopez a indicat că îl va elibera joi. 
Incidentul a avut loc în timp ce reprezentanţi ai Consiliului de Securitate al ONU se aflau în Columbia pentru a discuta acordul de pace semnat anul trecut de gherilele maoiste FARC şi guvernul de la Bogota, care ar fi urmat să pună capăt unui conflict de peste o jumătate de secol. 
Acordul a fost respins de cetăţenii columbieni prin referendum, în octombrie 2016. Ulterior, circa 7000 de rebeli şi-au predat armele Organizaţiei Naţiunilor Unite, dar câteva sute au refuzat şi s-au organizat ca bandă de infractori, continuând să se implice în traficul de droguri. 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: farc onu