x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisarul european bulgar nu ştie geografie

Comisarul european bulgar nu ştie geografie

02 Dec 2009   •   00:00

Partidul Socialist Bulgar (BSP) vrea să îi ofere noului comisar european bulgar, Rumiana Jeleva, un glob pământesc care să-i fie de folos pentru a-şi vizualiza viitoarele vizite în Georgia, ţară despre care aceasta a afirmat că se află în Orientul Mijlociu, a relatat site-ul Novinite.com.

Întrebată luni dacă a vizitat misiunile internaţionale din zonele de conflict din lume, aşa cum va trebui să facă în calitate de comisar european pentru Cooperare internaţională, Ajutor umanitar şi Crize, Jeleva a declarat că, în calitate de eurodeputat, a vizitat ţări din Orientul Mijlociu precum Egipt şi Georgia.

Socialiştii bulgari, alături de liderul lor, fostul premier Serghei Stanişev, susţin că Bulgariei i s-a atribuit un portofoliu de rang secund în cadrul Comisiei Europene, iar desemnarea Rumianei Jeleva este primul mare eşec al partidului GERB, aflat la guvernare.

"Deoarece ne confruntăm cu o perioadă de criză, îi vom da un glob, iar când lucrurile se vor îmbunătăţi, un GPS, dacă premierul Boiko Borisov nu ne-o ia înainte, deoarece trebuie să ştie mereu unde se află", a precizat secretarul Biroului Executiv al BSP, Deniţa Zlateva. Mediafax

×
Subiecte în articol: externe