x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisarul european pentru Afaceri Interne a pledat pentru întărirea Schengen

Comisarul european pentru Afaceri Interne a pledat pentru întărirea Schengen

07 Feb 2019   •   12:16
Comisarul european pentru Afaceri Interne a pledat pentru întărirea Schengen

Comisarul european pentru Migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, a declarat, joi, că spaţiul Schengen reprezintă ''cea mai mare realizare'' a tuturor timpurilor, context în care a pledat pentru întărirea acestuia.
El participă la Bucureşti la reuniunea informală a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor interne din UE, care are loc la Palatul Parlamentului.
"Suntem aici, la Bucureşti, pentru o reuniune importantă a Consiliului JAI. Sunt trei chestiuni pe care le vom discuta astăzi. Primul este Schengen. Trebuie să întărim Schengen. Schengen este cea mai mare realizare din toate timpurile şi este datoria noastră să menţinem, să întărim şi să îmbunătăţim spaţiul de liberă circulaţie. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este securitatea. Trebuie să lucrăm împreună pentru a rezolva problemele de securitate, în special terorismul online şi offline. (...) Trebuie să facem mai mult. Este ceea ce cetăţenii vor de la noi", a spus oficialul european, înaintea reuniunii.
Potrivit acestuia, trebuie găsite soluţii temporare pentru migraţie şi să se ajungă la un acord privind sistemul de azil.
"Un alt lucru pe care trebuie să-l facem este să găsim soluţii temporare pentru migraţie şi, în acelaşi timp, trebuie să muncim mai mult pentru a ajunge la un acord în privinţa sistemului de azil. Pe tema migraţiei am făcut multe lucruri. Nu ne mai aflăm în acelaşi punct ca acum trei ani ani, dar trebuie să facem mai multe în viitor, pentru că nu ştim ce ne rezervă viitorul. (...) Europa trebuie să fie mai pregătită pentru provocările viitoare. Am făcut multe, dar mai avem de făcut. În acest sens, avem nevoie de o voinţa politică puternică a tuturor statelor membre. (...) Contez foarte mult pentru a ajunge la un acord pe Preşedinţia română", a afirmat Dimitris Avramopoulos.
El a vorbit şi despre alegerile pentru Parlamentul European. "Viitoarele alegeri pentru Parlamentul European ar trebui să nu ne ţină pe loc, dimpotrivă (...) trebuie să ne unim forţele să arătăm o voinţă politică puternică şi să mergem mai departe", a subliniat comisarul european. 

AGERPRES

×