x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană a început o anchetă privind piața dispozitivelor medicale din China

Comisia Europeană a început o anchetă privind piața dispozitivelor medicale din China

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2024   •   21:45
Comisia Europeană a început o anchetă privind piața dispozitivelor medicale din China

Comisia Europeană a început miercuri o investigație privind achizițiile publice chineze de dispozitive medicale pentru a determina dacă furnizorilor europeni li s-a acordat un acces echitabil, potrivit Jurnalului oficial al UE.

Investigația este prima în cadrul Instrumentului UE pentru achiziții publice internaționale, care are ca scop promovarea reciprocității în ceea ce privește accesul la piețele internaționale de achiziții publice. Ea ar putea duce la impunerea de restricții asupra companiilor chineze de dispozitive medicale care participă la licitațiile publice din UE, relatează Reuters.

Comisia Europeană suspectează Beijingul de favorizarea ofertanților chinezi, inclusiv de o politică "Buy China", restricții asupra importurilor și condiții care au dus la oferte anormal de scăzute pe care companiile orientate spre profit nu le puteau oferi.

"Evaluarea preliminară a Comisiei este că aceste practici au ca rezultat afectarea operatorilor economici din Uniunea Europeană", se arată în Jurnalul UE.

CE a invitat China să își prezinte punctul de vedere și, de asemenea, să inițieze consultări cu Comisia pentru a remedia cele constatate.

Ancheta urmează să se încheie în termen de nouă luni, deși CE poate prelungi această perioadă cu încă cinci luni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana dispozitive china