x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană propune eliminarea vizelor pentru moldovenii cu paşaport biometric

Comisia Europeană propune eliminarea vizelor pentru moldovenii cu paşaport biometric

27 Noi 2013   •   17:30

Comisia Europeană a adoptat, miercuri, o propunere care prevede eliminarea vizelor de acces în spaţiul comunitar pentru cetăţenii moldoveni care deţin paşaport biometric, informează un comunicat al Executivului UE.

"Sunt foarte bucuroasă să propun eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni care deţin paşaport biometric. Vreau să felicit autorităţile moldovene pentru eforturile de implementare a unor reforme-cheie şi pentru progresele semnificative înregistrate. Posibilitatea de a călători în Spaţiul UE fără viză facilitează contactele între popoare şi stimulează afacerile, consolidând legăturile culturale şi sociale între UE şi R.Moldova. Sper cu sinceritate că şi alte state membre ale Parteneriatului Estic care încearcă să obţină eliminarea vizelor vor continua acţiunile în acest sens", a declarat Cecilia Malmström, comisarul UE pentru Afaceri Interne.

Comisarul UE pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Ştefan Füle, a lăudat reformele adoptate de Republica Moldova. "Sunt încântat că putem face această propunere cu o zi înainte de summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde intenţionăm să lansăm Acordul de asociere, inclusiv crearea unei Zone Libere Complete cu R.Moldova", a explicat Fule. Summitul se va desfăşura joi şi vineri în capitala Lituaniei, care exercită preşedinţia Uniunii Europene.

Propunerea de eliminare a vizelor de călătorie în UE pentru cetăţenii moldoveni urmează să fie discutată în Parlamentul European şi în Consiliul UE.


×
Subiecte în articol: uniunea europeana republica moldova