x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Compania Lego vrea să investească un miliard de dolari într-o fabrică din SUA

Compania Lego vrea să investească un miliard de dolari într-o fabrică din SUA

16 Iun 2022   •   17:45
Compania Lego vrea să investească un miliard de dolari într-o fabrică din SUA

Compania Lego vrea să investească un miliard de dolari într-o fabrică din SUA, ca soluție la criza lanțurilor de aprovizionare, scrie Reuters.

"Fabricile noastre sunt situate aproape de cele mai mari pieţe ale noastre, ceea ce scurtează distanţa pe care trebuie să o parcurgă produsele noastre. Aceasta ne permite să răspunde rapid modificării cererii şi ne ajută să gestionăm amprenta noastră de carbon", a spus directorul de operaţiuni, Carsten Rasmussen.

Producătorul danez de jucării va achiziționa cea de-a doua fabrică Chesterfield County, Virgina, fiind cea de-a doua deținută în SUA și a șaptea la nivel mondial. În 2021 a deschis o nouă unitate în Vietnam. Însă a închis o fabrică mai mică din Connecticut iar piața din Statele Unite va aprovizionată din Mexic. Lego are 100 de magazine în SUA și 2.600 de angajați. 

Noua fabrică se va baza pe energie regenerabilă prin instalarea unui parc solar. Totodată, Lego vrea să înlocuiască jucăriile din plastic cu cele din materiale sustenabile. 

Unitatea din Chesterfield va începe să producă în semestrul doi din 2025 și va avea 1760 de angajați.

Vânzările Lego au crescut cu 27% în 2021, până la 77,8 miliarde de dolari. Totodată, produce anual circa 100 miliarde de piese de plastic colorate.

Piesele lego au fost inventate de Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, Danemarca. El a început inițial să creeze piese de mobilier în miniatură în anii 1920. A fondat compania în 1932.

 

×
Subiecte în articol: lego