x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Concert caritabil pentru Ucraina, anulat deoarece este ilegal să se strângă bani pentru război

Concert caritabil pentru Ucraina, anulat deoarece este ilegal să se strângă bani pentru război

02 Sep 2022   •   10:48
Concert caritabil pentru Ucraina, anulat deoarece este ilegal să se strângă bani pentru război

Un concert caritabil în cadrul căruia organizatorii își propuneau să strângă fonduri pentru armata ucraineană a fost anulat deoarece în Italia este ilegală strângerea de bani în scopuri de război, potrivit Sky News.

Proprietarii unui club italian au anulat un acord de organizare a unui concert caritabil al trupei rock ucrainene Zhadan i Sobaky. Concertul trebuia să aibă loc vineri și era organizat în sprijinul regimentului Harkov al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Clubul Slaughter din Milano a renunțat la concert, susținând că în Italia este ilegal să se strângă bani în scopuri de război.

„Salut omule. Îmi pare rău, dar este ilegal în țara noastră să faci un concert și să strângi bani pentru război. Voi trimite înapoi banii și voi anula concertul. Nu putem face nimic, altfel vom fi arestați", a scris un purtător de cuvânt al clubului, potrivit unui mesaj capturat pe ecran și publicat de solistul trupei ucrainene.

Solistul Serhiy Zhadan a declarat că decizia a fost „jenantă și dezgustătoare".

„Atâta timp cât ucrainenii apără o Europa liberă, europenii stau leneși, încercând să nu se implice în politică".

El a acuzat Europa că încearcă să „joace de-a pacifismul și standardele duble".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina