x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Condamnată la moarte pentru terorism

Condamnată la moarte pentru terorism

22 Ian 2018   •   14:10
Condamnată la moarte pentru terorism

Curtea Penală Centrală din Bagdad a condamnat, duminică, la moarte o rezidentă germană de origine marocană pentru alăturare la gruparea jihadistă „Stat Islamic” (SI) în Siria şi în Irak, relatează AFP.

Aceasta este pentru prima oară când justiţia irakiană pronunţă pedeapsa capitală în cazul unei femei europene. Curtea, responsabilă în special de cazurile de terorism, a condamnat această femeie, a cărei identitate nu a fost precizată, la execuţie prin spânzurare pentru „sprijin logistic şi ajutor acordat grupării teroriste pentru comiterea de crime”, se precizează într-un comunicat emis de judecătorul Abdel Settar Bayraqdar, purtătorul de cuvânt al curţii. „Acuzata a recunoscut în timpul interogatoriilor că a părăsit Germania pentru a pleca în Siria și apoi în Irak, pentru a se alătura SI, cu cele doua fiice ale sale, care s-au căsătorit cu membri ai grupării jihadiste”, a adăugat el. În septembrie, aceeaşi curte a condamnat pentru prima oară la pedeapsa capitală un jihadist rus, arestat la Mosul, în nordul ţării. În iulie, justiţia germană a anunţat că o adolescentă germană de 16 ani, care se alăturase grupării SI, a fost arestată la Mosul. Aceasta se alăturase altor trei rezidente germane aflate în detenţie la Bagdad, între care o femeie originară din Maroc şi alta din Cecenia.

Diplomaţi germani au primit permisiunea de a vizita prizonierele într-o închisoare situată în zona aeroportului din Bagdad.

×