x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ConferinţaCOP26. M.Britanie susţine tranziţia ecologică în zone urbane din Africa,Asia,America Latină

ConferinţaCOP26. M.Britanie susţine tranziţia ecologică în zone urbane din Africa,Asia,America Latină

11 Noi 2021   •   21:30
ConferinţaCOP26. M.Britanie susţine tranziţia ecologică în zone urbane din Africa,Asia,America Latină

Guvernul Marii Britanii a lansat, joi, cu ocazia Conferinţei ONU pe tema climei, un program de asistenţă destinat facilitării tranziţiei ecologice în zone urbane din Africa, Asia şi America Latină.

"Guvernul britanic a lansat astăzi, 11 noiembrie 2021, noul Program Urban pentru Acţiune Climatică (UCAP), în scopul susţinerii oraşelor şi regiunilor din ţările aflate în dezvoltare care sunt afectate cel mai mult de schimbările climatice să accelereze tranziţia spre eliminarea emisiilor poluante", anunţă Guvernul de la Londra, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Susţinut de o nouă finanţare din partea Guvernului britanic în valoare de 27,5 milioane de lire sterline (32,12 milioane de euro) în cadrul angajamentului Marii Britanii de Finanţare a acţiunilor climatice la nivel internaţional, programul va susţine oraşe din Africa, Asia şi America Latină să aplice măsuri de contracarare a modificărilor climatice şi de a crea un viitor sustenabil, ajutându-le să devină neutre din punct de vedere climatic până în anul 2050 şi să pregătească proiecte de infrastructură cu emisii reduse de dioxid de carbon", precizează Guvernul de la Londra.

Proiectul prevede asistenţă destinată unor oraşe precum Nairobi, Kuala Lumpur şi Bogota pentru a dezvolta sisteme de transport public cu emisii reduse, pentru a produce energie regenerabilă, pentru un management sustenabil al deşeurilor şi pentru planificarea unor construcţii cu riscuri climatice reduse.

Aproximativ 1.000 de oraşe şi regiuni din întreaga lume, reprezentând peste 20% din populaţia urbană mondială, au asumat angajamente de eliminare a emisiilor poluante până în anul 2050.

(sursa: Mediafax)

×