x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Confesiunile lunetistului care a omorât 255 de oameni. Care a fost cea mai legendară împuşcătură a "diavolului din Rahmadi"

Confesiunile lunetistului care a omorât 255 de oameni. Care a fost cea mai legendară împuşcătură a "diavolului din Rahmadi"

03 Ian 2012   •   11:37
Confesiunile lunetistului care a omorât 255 de oameni. Care a fost cea mai legendară împuşcătură a "diavolului din Rahmadi"

Fostul lunetist din echipa SEAL a Marinei Americane, Chris Kyle, a omorat 255 de persoane, 160 dintre ele fiind confirmate de Pentagon, barbatul omorand cei mai multi oameni din istoria armatei americane, scrie Daily Mail.

Prima victima a lui Chris Kyle a fost o femeie care a incercat sa atace un grup de soldati americani aflati in Irak cu o grenada. Desi a ezitat la inceput, Kyle a apasat in cele din urma pe tragaci. De-a lungul timpului, barbatul a fost detasat in Irak de patru ori si a invatat ca atunci cand e cazul sa traga cu arma sa nu stea pe ganduri. In cea de-a doua batalie de la Fallujah, Chris a omorat 40 de oameni.

Lunetistul din echipa SEAL a ucis cei mai multi oameni din istoria armatei americane, doborand recordul stabilit de sergentul Adelbert F. Waldron, care a omorat 109 persoane in timpul Razboiului din Vietnam. Soldatul care a luat viata celor mai multi oameni din lume este finlandezul Simo Häyhä, care, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a omorat 542 soldati sovietici.

Inainte de a deveni soldat, Chris Kyle era un cowboy din Odessa, Texas care participa la rodeo. Cand era mic vana cerbi si fazani cu o pusca pe care o primise de la tatal lui.

Numai cand a intrat in echipa SEAL a Marinei Americane si-a dat seama ca este un bun lunetist. Din cauza recordului sau, Chris s-a ales cu doua porecle: insurgentii l-au numit "diavolul din Rahmadi" si au pus pe capul sau o recompensa de 20.000 de dolari, iar colegii lui i-au spus "Legenda". Despre suma impresionanta pusa pe capul lui, soldatul a declarat ca este "o onoare".

Cea mai legendara impuscatura a sa a avut loc in 2008, in Irak, cand a tras de la o distanta de 1,9 kilometri intr-un insurgent ce avea un lansator de rachete."Dumnezeu a tras si l-a lovit", a spus lunetistul.

Dupa zece ani in Marina Americana, Chris Kyle s-a retras, experientele sale putand fi gasite in cartea "Tragatorul de elita american", care va fi lansata in aceasta saptamana.

Soldatul a fost decorat cu trei Stele de Argint si cu cinci Stele de Bronz. El a fost impuscat de doua ori si s-a aflat la locul a sase explozii.

Despre numarul mare de oameni omorati, Kyle a marturisit ca in afara de prima ucidere, cand a ezitat, nu a avut niciun dubiu pentru ca, pentru el, dusmanul este o "bruta". "Datoria mea era sa impusc dusmanul si nu regret. Regretele mele sunt pentru oamenii pe care nu i-am putut salva: colegi, soldati, prieteni. Nu sunt naiv si nu dramatizez razboiul. Cele mai ingrozitoare momente din viata mea le-am trait cand eram in echipa SEAL. Dar pot sa stau in fata lui Dumnezeu cu constiinsa impacata pentru ca mi-am facut datoria", a spus lunetistul.

In 2009, Chris Kyle a parasit Marina Americana, iar in prezent este casatorit, are doi copii si locuieste in Dallas. El si-a deschis propria firma militara, Craft International, care ofera antrenament militar pentru lunetisti, protectie si securitate privata. (L.I.)

×
Subiecte în articol: razboi explozie lunetist echipa seal