x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conflictul franco-englez legat de inelul Ioanei d'Arc s-a încheiat după intervenția reginei

Conflictul franco-englez legat de inelul Ioanei d'Arc s-a încheiat după intervenția reginei

08 Mai 2016   •   11:40
Conflictul franco-englez legat de inelul Ioanei d'Arc s-a încheiat după intervenția reginei

Inelul eroinei franceze Ioana d'Arc poate rămâne în Franţa în urma acţiunii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a intervenit în conflictul franco-englez pentru a calma lucrurile şi a găsi o soluţie, relatează directmatin.fr.

Inelul a fost prezentat în 20 martie la parcul tematic Puy du Fou, iar Nicolas de Villiers, preşedintele parcului, a obţinut în 3 mai licenţa de export necesară pentru ca obiectul istoric să rămână în Franţa. Eliberarea licenţei a fost un timp refuzată, Londra apreciind că inelul, cumpărat cu 377.000 de euro de Puy du Fou în februarie 2016, fusese scos ilegal de pe teritoriul englez.

Potrivit informaţiilor RTL, conducerea parcului Puy du Fou i-a scris în 14 aprilie reginei Angliei, solicitând o soluţie şi amintind că însăşi regina Victoria se angajase să restituie Franţei inelul. Elisabeta a II-a ar fi solicitat guvernului britanic să pună capăt acestei neînţelegeri.

Prin urmare, după aproape şase secole de lipsă din ţară, inelul Ioanei d'Arc va fi expus în cursul acestei veri în parcul Puy du Fou.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ioana d'Arc inelul Ioanei d'Arc