x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conflictul nu va fi stins din cauza României

Conflictul nu va fi stins din cauza României

de Vitalie Calugareanu    |    02 Feb 2008   •   00:00

Preşedintele moldovean, Vla­di­mir Voronin, a afirmat, într-un interviu acordat ziarului de limbă rusă Ki­şi­ni­ovskii Obozrevateli de la Chi­şi­nău, că diferendul transnistrean nu poate fi soluţionat “din cauza pretenţiilor de absorbţie ale României” şi a ideilor fixe ale omologului său ro­mân, Traian Băsescu.

VORONIN DESPRE TRANSNISTRIA

 

Preşedintele moldovean, Vla­di­mir Voronin, a afirmat, într-un interviu acordat ziarului de limbă rusă Ki­şi­ni­ovskii Obozrevateli de la Chi­şi­nău, că diferendul transnistrean nu poate fi soluţionat “din cauza pretenţiilor de absorbţie ale României” şi a ideilor fixe ale omologului său ro­mân, Traian Băsescu. Voronin crede că nu are rost să se mizeze pe o perspectivă a unor “relaţii bilaterale nor­male cu România, pentru că ele vor fi inexistente”. Acuzând România că se face vinovată de situaţia din Trans­nistria, Voronin a spus că re­gle­mentarea diferendului trans­nis­trean este împiedicată de “na­ţi­o­nal-şoviniştii şi unioniştii care ope­rează pe ambele maluri ale Nistrului”.

Comentând re­la­ţi­i­le actuale cu România, Voronin s-a ară­tat nemulţumit că ideea unirii a de­venit una fixă pentru preşedintele Băsescu, “ceea ce împiedică re­fa­­cerea relaţiilor cu Transnistria”. “Atâta timp cât România va formula pretenţii de absorbţie a Moldovei, cât relaţiile noastre nu vor fi consemnate în acorduri interstatale, orice re­la­ţii bilaterale normale vor fi inexistente”, a conchis Voronin.

×
Subiecte în articol: externe