x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fără limită! Ce măsură a adoptat Congresul American

Fără limită! Ce măsură a adoptat Congresul American

de Agerpres    |    12 Feb 2014   •   23:39
Fără limită! Ce măsură a adoptat Congresul American

Congresul american a adoptat definitiv miercuri o măsură autorizând Statele Unite să se împrumute fără limită până în martie 2015, dezamorsând riscul intrării în incapacitate de plată în acest an al primei puteri mondiale.

Senatul, cu majoritate democrată, a adoptat cu 55 de voturi contra 43 textul aprobat la limită marţi de Camera Reprezentanţilor dominată de republicani. Din punct de vedere tehnic, legea prevede ca plafonul datoriei, în prezent stabilit la 17.211 miliarde de dolari, să nu se mai aplice până la 15 martie 2015, notează AFP.

"Ce trebuia făcut s-a făcut", a declarat senatorul republican Bob Corker, opus creşterii necondiţionate a limitei datoriei, dar care a votat da într-un vot procedural pentru votul final. Adoptarea de către Congres a fost permisă de liderii republicani ai Camerei, care au renunţat marţi să ceară concesii politice în schimb. Ei au estimat că raportul de forţe nu este în favoarea lor, după ce Casa Albă şi Senatul majoritar democrat au refuzat să negocieze cu ei.

Trezoreria americană a cerut Congresului să voteze o nouă autorizaţie de împrumut până la 27 februarie, data după care Statele Unite s-ar fi putut găsi într-o situaţie de default parţial.

×
Subiecte în articol: congresul marican masura limita