x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Congresul SUA - Democratii ies la atac

Congresul SUA - Democratii ies la atac

de George Daniel Ripa    |    19 Ian 2007   •   00:00

Trei prestigiosi senatori americani au anuntat ca vor inainta in Congres o rezolutie care sa se opuna planurilor presedintelui George W. Bush de a trimite noi trupe in Irak.

Trei prestigiosi senatori americani au anuntat ca vor inainta in Congres o rezolutie care sa se opuna planurilor presedintelui George W. Bush de a trimite noi trupe in Irak. Semnatarii documentului sustin ca planul lui Bush nu este in interesul poporului american. Cei trei senatori sunt democratii Joseph Biden, Carl Levin si republicanul Chuck Hagel.

"Cred ca atunci cand un presedinte o ia pe langa drumul cel drept, intr-o problema atat de importanta ca Irakul, cea mai buna modalitate de a-l face sa revina pe calea cea buna este sa-i aratam ca politica lui nu se bucura de sprijin in nici unul dintre cele doua partide", a declarat Joseph Biden, presedintele Comisiei de politica externa a Senatului american.

Exista totusi inca foarte multi legiuitori care sustin viziunea politica a presedintelui american. Cativa dintre acestia l-au vizitat ieri la Casa Alba pe Stephen Hadley, consilier pe probleme de securitate al presedintelui. Scopul vizitei este pregatirea unei antirezolutii, care sa sustina politica din Irak.

HILLARY. Fosta prima doamna a Americii a atacat ieri intr-un discurs planul lui Bush de a trimite noi trupe in Irak, sugerand ca aceste forte sa fie trimise mai degraba in Afganistan. Analistii considera insa ca discursul sau a fost mult prea moale, comparativ cu cel al senatorilor Barack Obama, Joe Biden sau John Edwards, politicienii cu care se bate pentru obtinerea nominalizarii la functia de presedinte din partea Partidului Democrat.

"Razboiul din Irak nu ar fi fost posibil daca Congresul nu i-ar fi dat mana libera lui Bush", a declarat Obama, o declaratie interpretata ca un atac la adresa lui Hillary Clinton, care a votat in 2002 in favoarea razboiului.
×
Subiecte în articol: externe