x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consilierul de presă al lui Ahmadinejad a fost condamnat la un an de închisoare

Consilierul de presă al lui Ahmadinejad a fost condamnat la un an de închisoare

de Marina Constantinoiu    |    20 Noi 2011   •   13:34
Consilierul de presă al lui Ahmadinejad a fost condamnat la un an de închisoare

Ali Akbar Javanfekr, director al cotidianului guvernamental iranian si consilier de presa al presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, a fost condamnat la un an de inchisoare pentru publicarea de articole si de imagini contrare "valorilor islamice' si "moralei publice', relateaza France Presse, care citeaza agentia Mehr.

Javanfekr, care este si director al agentiei oficiale Irna, "a fost condamnat la sase luni de inchisoare pentru publicarea de articole contrare valorilor islamice si la sase luni de inchisoare pentru publicarea de articole si de imagini contrare moralei publice intr-un numar special al cotidianului intitulat Khatoun', consacrat femeilor si valului islamic, potrivit agentiei Mehr. Javanfekr va face recurs la aceasta condamnare, potrivit avocatului sau.

Ultraconservatorii au lansat in ultimele luni un atac puternic contra presedintelui Ahmadinejad si a directorului sau de cabinet, Esfandiar Rahim Mashaie, acuzati de "deviationism' si de faptul ca au pus sub semnul intrebarii fundamentul Republicii Islamice.

Justitia iraniana a suspendat duminica pentru doua luni cotidianul reformator Etemad pentru publicarea de "stiri false si de insulte la adresa oficialilor guvernamentali' dupa aparitia unui interviu al lui Javanfekr in care acesta denunta ultraconservatorii si arestarea, in ultimele luni, a unor apropiati ai presedintelui iranian.

Condamnarea lui Javanfekr intervine inainte cu mai putin de patru luni inaintea alegerilor legislative, prevazute pentru martie 2012, pentru care sustinatorii presedintelui Ahmadinejad refuza sa se alieze cu conservatorii pentru a putea prezente liste unice.

×