x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consiliul Suprem de Securitate de la Chişinău: Peste 30 de militari ruşi au încercat să intre ilegal în Republica Moldova

Consiliul Suprem de Securitate de la Chişinău: Peste 30 de militari ruşi au încercat să intre ilegal în Republica Moldova

de Agerpres    |    07 Oct 2014   •   19:37
Consiliul Suprem de Securitate de la Chişinău: Peste 30 de militari ruşi au încercat să intre ilegal în Republica Moldova

Peste 30 de presupuşi militari ruşi, care încercau să intre ilegal în Republica Moldova, au fost întorşi în ultimele trei luni de pe aeroportul internaţional Chişinău, a declarat marţi secretarul Consiliului Suprem de Securitate al statului moldovean, Alexei Barbăneagră.

"În ultimul timp au fost întoarse mai multe persoane de pe aeroportul Chişinău. Au fost persoane care nu întruneau condiţiile de intrare în Republica Moldova şi există suspiciuni că ei erau militari care încercau să intre ilegal în ţară. Este vorba de peste 30 de persoane în ultimele trei luni", a indicat Barbăneagră, citat de Radio Chişinău.

El a refuzat să ofere mai multe informaţii, menţionând că subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei de marţi a Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova.

Anterior, în mass-media de la Chişinău au fost vehiculate informaţii conform cărora un grup de ofiţeri ruşi a încercat să intre în ţară fără acordul autorităţilor Republicii Moldova.

"Republica Moldova nu este o regiune a Federaţiei Ruse, unde oricine poate veni când doreşte", a declarat anterior o sursă din cadrul serviciilor speciale de la Chişinău, citată de presa locală.

De amintit că, în stânga Nistrului, se află încă staţionate forţe militare ruse, sub titulatura de "forţe de menţinere a păcii", deşi Rusia s-a angajat să-şi retragă muniţiile şi trupele până în anul 2002. Ministrul de externe de la Chişinău, Natalia Gherman, adresându-se recent de la tribuna Adunării Generale a ONU a cerut din nou ca Federaţia Rusă să îşi retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova.

×
Subiecte în articol: soldati rusi chisinau republica moldova