x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Constanţa: Starea de sănătate a marinarului român rănit într-un accident rutier în Malaezia s-a agravat

Constanţa: Starea de sănătate a marinarului român rănit într-un accident rutier în Malaezia s-a agravat

02 Ian 2016   •   19:47

Starea de sănătate a marinarului român rănit într-un accident rutier petrecut la sfârşitul anului trecut în incinta portului Penang din Malaezia şi în care un alt marinar român a murit s-a agravat, pacientul fiind transferat cu elicopterul la un spital din Kuala Lumpur.

Reprezentanţii Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN) au informat, sâmbătă, printr-un comunicat remis presei, că "starea de sănătate a Of. 1 Mecanic A. Cosmin din Constanţa s-a agravat chiar în noaptea dintre ani, iar la clinica din Penang/Malaezia nu exista posibilitatea de intervenţie chirurgicală cerută de acest caz (a fost depistată o hemoragie internă)".

După ce aducerea unor medici specialişti la clinica din Penang pentru tratarea pacientului român a fost imposibil de realizat, acesta a fost transportat, după ce starea sa de sănătate a permis, la un spital din Kuala Lumpur.

"Ulterior, nici unul din cei doi medici specialişti existenţi în Kuala Lumpur nu a fost disponibil. Consulatul Român din Malaezia şi reprezentantul SLN au fost tot timpul în legatură cu soţia acestuia care se află în Penang, cu reprezentantul clubului de asigurare şi medicii din clinica de la Penang, fiind permanent informaţi de evoluţia stării de sănătate a ofiţerului mecanic 1. Ieri starea medicală a fost parţial stabilizată şi azi, când starea de sănătate a permis, dl. A. Cosmin a fost transferat cu un elicopter medical la un spital specializat din Kuala Lumpur pe cheltuiala armatorului/clubului de asigurare. Sperăm ca asistenţa de specialitate să îl plaseze pe Cosmin în afara oricărui pericol", conform SLN.

Pe 29 decembrie, comandantul şi ofiţerul mecanic 1 de pe nava Balsa, sub pavilion Marshall Island, aflată în portul Penang din Malaezia, au fost accidentaţi de o maşină de transport marfă, în interiorul portului.

În urma accidentului, comandantul, de 37 de ani, a suferit o hemoragie internă şi a murit la spital, iar ofiţerul mecanic, în vârstă de 34 de ani, a suferit multiple fracturi şi leziuni.

Conducerea SLN a menţionat că echipajul vaporului pe care lucrau cei doi navigatori români, ambii din Constanţa, beneficiază de contracte de muncă sub standard ITF.

"Nava este acoperită de contracte standard ITF. În momentul accidentului au fost contactate familiile şi sindicatul de către reprezentanţii companiei. Acest accident intră sub incidenţa contractului ITF şi navigatorul accidentat, precum şi familia îndoliată vor beneficia de toate prevederile contractuale în acest caz (concedii de boală, cheltuieli medicale, compensaţii pentru invaliditate permanentă etc, precum şi cheltuieli cu înmormântarea, compensaţie de deces pentru urmaşul direct cât şi pentru copii minori", au informat reprezentanţii SLN.

Corpul neînsufleţit va fi repatriat după efectuarea autopsiei şi obţinerea avizelor de repatriere. Ofiţerul mecanic va fi repatriat atunci când starea sa de sănătate va permite transportarea în România.

×