x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consulul SUA l-a vizitat pe Netanyahu în arest la Chişinău

Consulul SUA l-a vizitat pe Netanyahu în arest la Chişinău

de Mihaela Matachita    |    22 Apr 2009   •   00:00

Consulul american în Republica Moldova l-a vizitat de două ori în arest pe ceţeanul româno-american Johnattan Jerusalayem Netanyahu, a relatat marţi Mediafax, citând Ambasada SUA la Chişinău.



"Nu ne-a contactat el, ci am fost noi cei care au aflat despre arestare", precizează Serviciul Consular al ambasadei. "Când am aflat de arestarea lui, am luat imediat măsuri pentru a-l întâlni. Guvernul moldovean ne-a acordat acces la acesta în două ocazii", se mai arată în răspunsul Ambasadei la solicitarea agenţiei citate. "Principalul scop a fost de a garanta că primeşte un tratament acceptabil, pentru a-i asigura starea de bine, dar şi de a-i oferi informaţii care să-i asigure accesul la asistenţa juridică şi de a transmite date despre situaţia lui acelora pe care doreşte să-i informeze", precizează Serviciul Consular.

Procuratura din Republica Moldova a anunţat la 10 aprilie arestarea lui Johnattan Jerusalayem Netanyahu (57 de ani), după manifestaţiile de la Chişinău, care au degenerat în violenţe la începutul lunii. În baza Privacy Act, consulatul nu poate comunica dacă mai există şi alţi cetăţeni americani arestaţi la Chişinău în acest context.

×
Subiecte în articol: externe