x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FBI ar putea relaxa regulile în privinţa consumului de marijuana de către angajaţi. Ce a dus la acest pas?

FBI ar putea relaxa regulile în privinţa consumului de marijuana de către angajaţi. Ce a dus la acest pas?

21 Mai 2014   •   16:53
FBI ar putea relaxa regulile în privinţa consumului de marijuana de către angajaţi. Ce a dus la acest pas?

Angajaţii FBI trebuie să nu fi consumat droguri, nici măcar marijuana, timp de cel puţin trei ani pentru a putea fi recrutaţi, o regulă care îi pune pe şefii instituţiei într-o situaţie delicată: foarte puţini din experţi în securitate cibernetică capabili să se lupte cu hackerii întrunesc acest criteriu, scrie BBC.

Acest lucru a fost recunoscut şi de directorul FBI, James Comey, care a declarat la o conferinţă că această regulă trebuie "slăbită".

"Trebuie să angajez mulţi oameni pentru a face faţă criminalităţii cibernetice, iar mulţi dintre aceşti puşti care ar putea fi angajaţi fumează iarbă", a spus acesta.

Întrebat în timpul conferinţei de un participant dacă un prieten de-al lui care consumă marijuana ar putea aplica pentru o slujbă, directorul FBI a răspuns:

"Ar trebui să aplice".

FBI a primit aprobarea Congresului american pentru a angaja 2.000 de oameni, în special experţi în securitate cibernetică. 

×
Subiecte în articol: fbi marijuana securitate cibernetica