x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Contul de X / Twitter al Iuliei Navalnaia, suspendat

Contul de X / Twitter al Iuliei Navalnaia, suspendat

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   09:15
Contul de X / Twitter al Iuliei Navalnaia, suspendat

La o zi după ce a postat pe X (fostul Twitter) un mesaj în care jură că va continua lupta soțului său, contul Iuliei Navalnaia a fost indisponibil temporar. Ieri după-amiază, contul a fost inaccesibil pentru scurt timp și este neclar dacă a fost suspendat și apoi restabilit. Nici compania și nici proprietarul său, celebrul Elon Musk, nu au comentat incidentul. BBC a contactat firma care administrează platforma, dar fără rezultat.

Într-un alt mesaj video postat luni, soția lui Alexei Navalnîi a acuzat autoritățile ruse că așteaptă să dispară urmele neurotoxinei Novichok cu care a fost omorât soțul său, înainte să dea trupul familiei. Kremlinul a reacționat, spunând că acuzația este nefondată și că o investigație privind moartea lui Navalnîi este în desfășurare.

Iulia Navalnaia, care în general a fost o prezență discretă alături de soțul său, și-a creat luni un cont pe X, pentru a-și exprima suferința și furia.

Aleksei Navalnîi, ultimul dizident rus, a murit subit pe 16 februarie într-o închisoare în care ispășea o pedeapsă de 30 de ani pentru diferite infracțiuni considerate înscenări politice.

într-o singură zi, contul de X al soției lui Navalnîi a strâns 100.000 de urmăritori

×