x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Continuă blocajul la punctele de frontieră dintre Grecia şi Bulgaria

Continuă blocajul la punctele de frontieră dintre Grecia şi Bulgaria

21 Ian 2010   •   00:00

MAE a atenţionat din nou, joi, cetăţenii şi transportatorii români care doresc să călătorească în Grecia că punctele de trecere a frontierei din nordul acestei ţări sunt blocate de protestele fermierilor eleni şi de vremea deosebit de rea.

MAE recomandă evitatea acestor puncte de frontieră. Promahonas este închis, fiind blocate peste 200 de autovehicule. La Exochi, lângă oraşul Drama, nu mai este permis tranzitul camioanelor şi punctul va fi închis din cauza condiţiilor meteo. Doirani, din prefectura Kilkis, la graniţa cu Macedonia, este parţial închis, tranzitul fiind permis doar cu intermitenţe. Din cauza condiţiilor meteo dificile, punctul Ormenio de la graniţa cu Bulgaria, înspre frontiera cu Turcia, este deschis parţial, putând trece doar autovehiculele echipate pentru iarnă şi care au lanţuri la roţi.

Ambasada României la Atena este în contact cu autorităţile centrale elene, iar Consulatul general al României la Salonic monitorizează situaţia de la graniţa de nord a Greciei, fiind în contact cu autorităţile locale pentru a asigura sprijinul necesar cetăţenilor români. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe