x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Controale la frontiera belgiană: Parisul, surprins de decizia 'bizară' a Bruxellesului

Controale la frontiera belgiană: Parisul, surprins de decizia 'bizară' a Bruxellesului

25 Feb 2016   •   13:31
Controale la frontiera belgiană: Parisul, surprins de decizia 'bizară' a Bruxellesului

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a calificat drept 'bizară' decizia Belgiei de a restabili controalele la frontiera sa cu Franţa pentru a face faţă unui aflux posibil al migranţilor provenind din tabăra de la Calais, relatează AFP.

'Această decizie este bizară pentru noi şi motivaţiile sale sunt la fel', a declarat Cazeneuve, la sosirea la o reuniune cu omologii săi europeni la Bruxelles, dedicată în mare parte crizei migranţilor.

Belgia a anunţat marţi restabilirea provizorie a controalelor la frontiera cu Franţa pentru a a face faţă unui eventual aflux de migranţi de la 'jungla' din Calais' (nord), o tabără mare situată la 50 km de intrarea în tunelul pe sub Canalul Mânecii.

'Noi nu am fost avertizaţi', a deplâns joi ministrul francez, asigurând că 'nu s-a pus niciodată problema ca guvernul francez să trimită buldozere în tabără pentru a dispersa migranţii'.

'Dorinţa guvernului este de a acorda adăpost tuturor celor care se pretează la statutul de solicitant de azil în Franţa', a explicat el, vorbind despre o 'operaţiune umanitară'.

'Să pretindă că ar putea avea motiv să se pună la adăpost de un aflux de migranţi la frontiera belgiană nu corespunde realităţii', a subliniat Cazeneuve.

Ministrul francez a respins orice paralelă cu decizia Parisului în noiembrie de a restabili controlul la frontiera sa cu Belgia, după atentatele comise în capitala franceză, soldate cu 130 de morţi. AGERPRES

×