x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden promite un flux continuu de ajutoare în Gaza. Convoaiele sunt inspectate de Israel înainte să treacă prin Rafah

Joe Biden promite un flux continuu de ajutoare în Gaza. Convoaiele sunt inspectate de Israel înainte să treacă prin Rafah

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2023   •   09:30
Joe Biden promite un flux continuu de ajutoare în Gaza. Convoaiele sunt inspectate de Israel înainte să treacă prin Rafah
Sursa foto: Hepta

Casa Albă a promis un „flux continuu” de ajutoare în Gaza, după ce un al doilea convoi a intrat duminică, iar Israelul a continuat să bombardeze enclava până la primele ore ale zilei de luni, transmite Reuters.

Președintele american Joe Biden și premierul israelian Benjamin Netanyahu au convenit, în cadrul unei convorbiri telefonice, că „va exista acum un flux continuu de asistență critică în Gaza”, a declarat Casa Albă, după ce un al doilea convoi de 14 camioane a intrat în Gaza prin punctul de trecere Rafah.

ONU a avertizat că volumul de ajutor care a intrat în Gaza reprezintă doar 4% din media zilnică dinaintea ostilităților și o fracțiune din ceea ce este necesar, în condițiile în care stocurile de alimente, apă, medicamente și combustibil se epuizează.

COGAT, organismul israelian de apărare responsabil pentru afacerile civile palestiniene, a declarat că al doilea lot de ajutoare de duminică a inclus apă, alimente și medicamente și că toate au fost inspectate de Israel înainte de a fi introduse în Gaza.

Livrarea a avut loc în timp ce Israelul a continuat să atace Gaza cu lovituri aeriene, concentrându-se asupra centrului și nordului, a raportat presa palestiniană, adăugând că zonele din apropierea a trei spitale au fost lovite luni dimineața.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ajutoare gaza