x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copii din China, bătuţi şi obligaţi să doneze sânge

Copii din China, bătuţi şi obligaţi să doneze sânge

16 Aug 2014   •   20:57
Copii din China, bătuţi şi obligaţi să doneze sânge

Poliţia din China a arestat şapte persoane bănuite că ar fi bătut şi ameninţat cu bătaia mai mulţi elevi, obligându-i să doneze sânge, informează mass-media locale.

Potrivit poliţiei, cel puţin opt copii între 10 şi 16 ani au fost obligaţi să doneze sânge la o companie din provincia Gansu.

Printre cei arestaţi se numără şi vicepreşedintele centrului de donare de sânge, care a spus că s-a pus multă presiune asupra lui pentru a găsi mai mulţi donatori.

Elevii erau obligaţi să doneze sânge lunar, cantitatea de sânge recoltată fiind de trei ori mai mare decât este recomandat în cazul donării voluntare.

Gaşca care a pus la cale "afacerea" ar fi adunat în jur de 1.000 de dolari de pe urma copiilor donatori. Pentru ca minorii să poată întra în centrul de recoltare, banda care îi controla a falsificat documente de identitate pentru ca aceştia să figureze drept majori. În China nu pot dona sânge decât persoanele de peste 18 ani.

Tot acest mecanism a ieşit la iveală când unul dintre copii s-a plâns la părinţi. Vicepreşedintele clinicii şi şase alte persoane au fost arestate în acest caz.

Clinica - Institutul Lanzhou pentru Produse Biologice - este unul dintre cei mai mari furnizori de sânge pentru transfuzii din China. 

×
Subiecte în articol: China transfuzie sangvina