x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copiii ţiganilor, băgaţi la duş înainte să intre în clasă

Copiii ţiganilor, băgaţi la duş înainte să intre în clasă

de Carmen Plesa    |    12 Mar 2009   •   00:00

Institutul Riccardo Massa din Milano oferă elevilor ţigani care frecventează această instituţie un duş şi un rând de haine curate, înainte de intrarea în clasă. Cele două şcoli elementare şi cea medie din institut au 200 de elevi care provin din tabăra de ţigani din via Triboniano, una dintre cele mai aglomerate din Milano.



Este vorba de o iniţiativă care a stârnit multe polemici.

Tocmai datorită faptului că se află în vecinătatea taberei de ţigani, institutul Riccardo Massa a fost clasificat de prefectura din Milano ca fiind una din institutiile de invatamant cu grad de risc, aşa că primeşte în fiecare an finanţare pentru programe de integrare. Bani pe care directoarea  Giovanna Foglia i-a destinat proiectului "apă şi săpun", în colaborare cu o spălătorie.

"M-am gândit mereu că ar putea fi o cale bună pentru integrarea acestor copiii în clasă", a spus Foglia. "Pe de altă parte, copiii din tabără veneau la şcoală cu adevărat murdari: nu se simţeau bine din această cauză, iar colegilor nu le făcea plăcere să împartă banca cu ei". Foglia a mai adăugat că "toţi au aderat la acest proiect cu multă placere".

×
Subiecte în articol: diaspora